1. Opdrachtnemer

Opdrachtnemer is de maatschap naar burgerlijk recht Brantjes Advocaten, gevestigd te (1071 JP) Amsterdam, J.J. Viottastraat 33 (de maatschap), wier maten besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid zijn. Deze besloten vennootschappen voldoen aan de eisen die daaraan door de Nederlandse Orde van Advocaten zijn gesteld.

2. Toepasselijkheid Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle werkzaamheden die door de maatschap, haar individuele vennoten (of hun bestuurders), dan wel de werknemers van de maatschap ten behoeve van opdrachtgevers (de cliënte) worden verricht.

3. Uitvoering van de opdracht

De maatschap draagt er zorg voor dat de uitvoering van de opdracht geschiedt conform de daaraan te stellen eisen van zorgvuldigheid en kwaliteit.

4. Inschakeling derden

Indien de maatschap bij de uitvoering van haar werkzaamheden gebruik maakt van de diensten van derden, is zij voor hun gedragingen niet aansprakelijk, onverminderd haar gehoudenheid om bij de keuze van deze derden de vereiste zorgvuldigheid in acht te nemen en om, indien dit redelijkerwijs mogelijk is, met de cliënte omtrent de inschakeling van derden te overleggen. Dit laatste geldt niet voor de inschakeling van koeriers, deurwaarders en procesadvocaten in een ander arrondissement.

5. Elektronische communicatie

De maatschap zorgt voor redelijke maatregelen ter voorkoming van schade als gevolg van virussen en onderschepping of manipulatie van elektronische manipulatie. De maatschap is niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van de verzending van virussen en/of andere onregelmatigheden in de elektronische communicatie, behoudens voor zover de schade het gevolg is van opzet of grove schuld van de maatschap of de individuele maten.

6. Honorarium

De door de maatschap in rekening te brengen uurtarieven worden op uurbasis in rekening gebracht. Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, is het honorarium niet afhankelijk van de uitkomst van de verleende opdracht. Tenzij met de cliënte andere afspraken zijn gemaakt declareert de maatschap na afloop van iedere maand de blijkens haar administratie nog niet gedeclareerde verrichtingen en gemaakte kosten, verhoogd met een vast percentage aan kantoorkosten, alsmede BTW. De uurtarieven kunnen jaarlijks worden aangepast.

De gemaakte kosten bestaan onder andere uit: vertaalkosten, deurwaarderskosten, griffierechten, procureurskosten en reiskosten. De maatschap kan de aanvang/uitvoering van de werkzaamheden afhankelijk stellen van de betaling van een voorschot, verhoogd met BTW en kantoorkosten. Dit voorschot dient als depot ter nadere verrekening van hetgeen uiteindelijk door de cliënte aan de maatschap is verschuldigd.

De hoogte van het door de cliënte te betalen voorschot wordt door de maatschap vastgesteld aan de hand van het te verwachten honorarium over het eerstvolgende kwartaal en de te verwachten kosten zoals griffiegelden en deurwaarderskosten.

7. Betalingstermijn

Declaraties dienen door cliënte binnen de op de declaratie aangegeven termijn, doch niet later dan 14 dagen na factuurdatum, zonder korting of verrekening in Euro op een van de door de maatschap aangewezen rekeningen te worden voldaan. Betalingen worden afgeboekt op de oudste openstaande declaratie.

8. Betwisting van de declaratie

Indien naar het oordeel van de cliënte het door de advocaat in rekening gebrachte honorarium, of de in rekening gebrachte kosten niet juist zijn (is), dient de cliënte de maatschap daarvan zo spoedig mogelijk na ontvangst van de declaratie, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de declaratie, schriftelijk en met reden omkleed in kennis te stellen.

9. Betalingsverzuim

Indien de declaratie niet binnen de betalingstermijn is voldaan, verkeert de cliënte van rechtswege in betalingsverzuim, zonder dat een aanmaning of ingebrekestelling is vereist.

In geval van betalingsverzuim is de maatschap – onverminderd haar recht op betaling – gerechtigd de verlening van verdere diensten op te schorten, dan wel te beëindigen.

Tot zodanige opschorting of beëindiging gaat de maatschap niet over dan nadat de cliënte een redelijke termijn is gegund om de betalingsachterstand in te lossen en zich in geval van beëindiging van de opdracht te voorzien van bijstand door een andere advocaat.

10. Rente en incassokosten

Indien naar het oordeel van de cliënte het door de advocaat in rekening gebrachte honorarium, of de in rekening gebrachte kosten niet juist zijn (is), dient de cliënte de maatschap daarvan zo spoedig mogelijk na ontvangst van de declaratie, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de declaratie, schriftelijk en met reden omkleed in kennis te stellen.

11. Beperking aansprakelijkheid

In afwijking van het bepaalde in de artikelen 7:404, 7:407 lid 2, 7:409 en 7:422, lid 1, sub b BW worden alle werkzaamheden – ongeacht of de opdracht is verleend met het oog op een bepaalde persoon – verricht door de maatschap, en zijn haar vennoten niet persoonlijk gebonden of aansprakelijk en eindigt de opdracht niet automatisch door hun dood, ondercuratelestelling of faillissement.

Iedere aansprakelijkheid van de maatschap voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met de uitvoering van de opdracht, is beperkt tot het bedrag dat in voorkomend geval uit hoofde van de door haar beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen wordt uitbetaald, vermeerderd met het bedrag van een eventueel van toepassing zijnde eigen risico.

Indien en voor zover om welke reden dan ook geen uitkering krachtens genoemde verzekering mocht plaatsvinden, is iedere aansprakelijkheid beperkt tot een maximum van drie keer het totaal van de honoraria (exclusief BTW, kantoorkosten en andere kosten), dat de maatschap voor het betreffende dossier gedurende de daaraan voorafgaande 12 maanden van cliënte heeft ontvangen, met een maximum van € 100.000,-.

Elke aanspraak tot schadevergoeding jegens de vennoten, medewerkers en ingeschakelde derden is uitgesloten. Voornoemde (rechts)personen kunnen zich in dit verband beroepen op dit ten behoeve van hen bedongen derdenbeding. Door het verstrekken van een opdracht die door de maatschap wordt aanvaard, doet de cliënte afstand van iedere aanspraak, uit welke hoofde ook, waaronder die uit onrechtmatige daad, voortvloeiend uit de uitvoering van de opdracht, jegens iedere partner (zowel via zijn/haar vennootschap, dan wel privé), medewerker of andere derde die namens de maatschap betrokken is geweest.

Elke vordering tot schadevergoeding vervalt na één jaar vanaf de dag dat cliënt op de hoogte is of redelijkerwijs op de hoogte had kunnen zijn van de schade.

12. Toepasselijk recht en forumkeuze

De rechtsverhouding tussen de maatschap en de cliënte wordt beheerst door Nederlands recht. Alle geschillen zullen worden beslecht door de bevoegde rechter te Amsterdam, onverminderd de bevoegdheid van de maatschap om een geschil aan een andere bevoegde rechter voor te leggen.

In geval van een geschil is de Nederlandse tekst van deze algemene voorwaarden van toepassing. Deze algemene voorwaarden zijn opgesteld in de Nederlandse en Engelse taal. In geval van verschillen tussen de Nederlandse en Engelse versie, zal de Nederlandse uitleg voorrang krijgen.

Download de voorwaarden

Onze algemene voorwaarden zijn ook te downloaden als bestand op uw computer in .PDF-formaat.